Normal_ns_vertrekstaat

De gele informatieborden met aankomst- en vertrektijden van treinen zullen voorlopig aanwezig blijven op de NS-stations. Dat meldt het netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte, Ieder(in).

Ieder(in) heeft zich samen met andere consumentenorganisaties ingezet voor het behoud van de borden, omdat de nieuwe digitale informatiemiddelen voor veel reizigers geen goed alternatief blijken. Ouderen, maar ook slechtzienden en mensen met een verstandelijke beperking maken nog vaak liever gebruik van de vertrouwde gele vertrekstaten.

Ieder(in) is samen met andere consumentenorganisaties betrokken bij het Locov (Landelijk overleg consumentenbelangen openbaar vervoer). Het Locov heeft de NS geadviseerd om het aantal gele borden met reisinformatie voorlopig niet te verminderen. Samen met het Locov gaat de NS nu onderzoeken hoe statische en dynamische reisinformatiemiddelen op stations wél op een goede manier kunnen worden gecombineerd.

De NS wilde vanaf 1 april 2014  het aantal gele borden terugbrengen van 3.400 naar 700, omdat steeds meer reizigers reisinformatie bekijken via internet, de mobiele telefoon of elektronische borden op het station.

© Nationale Zorggids