Normal_copyright_stockfreeimages_diabetes_arts_

Speciaal voor mensen met diabetes heeft de Diabetesvereniging Nederland (DVN) samen met Independer een aanvraagtraject opgezet waarmee het makkelijker wordt om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Het traject maakt toeslagen op de premie direct inzichtelijk, wat voor deze doelgroep tot nu toe niet mogelijk was. Dat meldt DVN.

Voor mensen met diabetes is het lastig een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Vaak leidt dit tot een afwijzing van de verzekeraar of een torenhoge premie. DVN vindt dit onterecht en heeft daarom het traject ‘Overlijdensrisicoverzekering op maat’ opgezet.

In het aanvraagtraject worden eerst de medische gegevens opgevraagd en daarna meerdere offertes tegelijk aangevraagd. De aanvrager krijgt hiermee direct een duidelijk overzicht van de verschillende toeslagen, die uiteenlopen van 0 tot 300 procent. Hierdoor hebben mensen met diabetes de mogelijkheid via een transparante vergelijking de meest gunstige overlijdensrisicoverzekering te kiezen. Dit is nu vaak niet mogelijk omdat verzekeraars veel tijd kwijt zijn met het opvragen van medische gegevens bij de huisarts of keuringsarts.

© Nationale Zorggids