Logo Oranjefonds

Op donderdag heeft Koningin Máxima drie stichtingen die zich al jaren inzetten voor de zwakkeren in de samenleving een Appeltje van Oranje gegeven. De winnaars waren MeeleefGezin uit Doorn, Buurtmarkt Breedeweg uit Goesbeek en AanZet uit Friesland. Elke organisatie kreeg een bronzen beeldje ontworpen door prinses Beatrix en 15.000 euro. Dit meldt de NOS. 

De prijzen werden door koningin Máxima in het bijzijn van koning Willem-Alexander uitgereikt op Paleis Noordeinde. Het Oranjefonds is de initiatiefnemer achter de Appeltjes van Oranje; de koning en koningin zijn beschermpaar van het fonds. 
 
Stichting MeeleefGezin geeft hulp bij opvoeding aan ouders met psychiatrische problemen. De Buurtmarkt Breedeweg helpt mensen die nauwelijks uitzicht hebben op gewoon werk om toch een gewone baan te krijgen. Dit doen zij door ze te trainen en door ze aan het werk te zetten als verkoper van biologisch streekproducten. Zorgen dat mensen met psychische problemen zinvol de dag doorkomen is het doel van de laatste stichting, AanZet. Zij hebben onder meer een 'maatjesproject'.
 
© Nationale Zorggids