Logo Buurtzorg Nederland

Aanbieder van thuiszorg Buurtzorg Nederland heeft afgelopen jaar een negatief resultaat van 600 duizend euro geboekt. Dit blijkt uit de jaarcijfers die op maandag zijn gepubliceerd. De organisatie wijst het optreden van de zorgverzekeraars aan als reden voor de rode cijfers. Dit meldt Skipr. 

Het is voor het eerst in vijf jaar dat Buurtzorg rode cijfers schrijft. Uit het jaarverslag blijkt dat 9,2 miljoen euro aan 'overproductie' niet betaald wordt aan Buurtzorg. Achmea, zo stelt de organisatie, heeft de hand op de knip gehouden door 4 miljoen euro niet te betalen. De geleverde productie wordt ook niet geheel door VGZ betaald, zij hebben 2 miljoen euro minder overgemaakt. 
 
Toch is het verlies beperkt. Er is een totale omzet van 218 miljoen euro gemaakt en de organisatie heeft een eigen vermogen van circa 22 miljoen euro. Het aantal cliënten is nog altijd groeiende en de omzet ook. In 2013 steeg het aantal cliënten met 10 duizend en de omzet steeg met 35 miljoen euro. 
 
Alleen in de opstartjaren 2006 en 2007 maakte Buurtzorg Nederland verlies. Deze verliezen waren respectievelijk 30 duizend en 100 duizend euro. Naast het niet uitbetalen van de overproductie door de zorgverzekeraars heeft Buurtzorg ook de gevolgen gemerkt van relatief snelgroeiende personeelskosten. 
 
© Nationale Zorggids