Logo_ango

In de komende week zal Handicap.nl in diverse plaatsen in Nederland collecteren voor mensen met een beperking. Handicap.nl is de collecte van de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (Ango).  Het geld dat hiermee wordt opgehaald gaat naar het Ango Fonds. Vanuit dit Fonds wordt individuele financiële hulp verleend aan mensen die buiten andere regelingen vallen, ongeacht of ze lid zijn van de Ango of niet. Ook lokale initiatieven worden met de opbrengst ondersteund, zo meldt Ango.

De collecte is ook dit jaar nodig, juist nu in Den Haag maatregelen worden genomen waarbij vaker eigen bijdragen gevraagd worden. Volgens de Ango worden chronisch zieken en gehandicapten met een laag inkomen daarbij onvoldoende gecompenseerd. Steeds vaker moeten mensen een beroep doen op het Ango Fonds voor zaken die buiten alle andere regelingen vallen. Om te voorkomen dat mensen in financiële problemen komen vanwege hun handicap of chronische ziekte is de opbrengst van de collecte van groot belang.

Veel lokale verenigingen die betrokken zijn bij gehandicapten en chronisch zieken organiseren plaatselijk de Handicap.nl collecte. Een deel van de opbrengst wordt door deze verenigingen besteed aan eigen activiteiten.

© Nationale Zorggids