© Fotostudio Wierd

Voor de derde keer heeft Stichting Gerbera In Lelystad de Doedag georganiseerd. Net als vorig jaar vond deze dag voor mensen met een verstandelijke beperking en hun familieleden, begeleiders en vrijwilligers plaats in Atolplaza. Dat meldt de gemeente Lelystad.

De dag werd officieel geopend door wethouder Wmo Janneke Sparreboom. 'Het is mooi om de vreugde op de gezichten te zien. Iedereen heeft het recht om uit zijn huis te komen en samen een feestje te vieren. Deze dag is hier een geweldig voorbeeld van!', aldus de wethouder.

De Doedag ging van start met een autorit in oldtimers, waarmee de deelnemers werden rondgereden. Daarna waren er workshops in Atolplaza en een miniconcert van ‘Atolplaza the voices’. De dag werd afgesloten met een pannenkoekendiner.

De Doedag is een jaarlijks hoogtepunt voor zowel de deelnemers als de vrijwilligers van Stichting Gerbera. De stichting is er voor en door mensen met een verstandelijke beperking, waarbij de nadruk niet wordt gelegd op de beperking, maar op de talenten van mensen. Het doel is om mensen met een verstandelijke beperking te laten deelnemen aan de maatschappij door middel van activiteiten.

© Nationale Zorggids