Normal_inspectie_onderwijs_loep_controle

Marten de Bruine, voorzitter van het bestuur van Koninklijke Visio, gaat aan de slag als toezichthouder bij Zorgbalans. Hiermee is hij de opvolger van Kees Bruinstroop, die na twee zittingstermijnen volgens rooster is afgetreden. Dat meldt Skipr.

De Bruine is sinds eind 2005 bestuursvoorzitter bij Koninklijke Visio, een landelijk werkende expertiseorganisatie voor slechtziende en blinde mensen. Eerder was hij werkzaam in de gehandicaptenzorg bij De Hartekamp Groep en werkte hij onder meer bij de medische faculteit van de Erasmus Universiteit, bij KPMG en bij een zorgverzekeraar.

Zorgbalans laat weten gericht gezocht te hebben naar een kandidaat met een ‘financieel’ profiel. Als bestuurskundige en bestuurder met ervaring op het gebied van financiën, ICT en specifieke gezondheidszorg voldoet De Bruine aan dit profiel. Bovendien is hij als inwoner van Santpoort goed bekend met de regio waarin Zorgbalans actief is.

In een reactie op zijn benoeming zegt De Bruine dat Zorgbalans zich geconfronteerd ziet met complexe vraagstukken. 'De basis is goed, maar de uitdagingen zijn groot. Hierin zie ik behalve verschillen, ook overeenkomsten met mijn werk als voorzitter raad van bestuur van Koninklijke Visio', aldus De Bruine.

© Nationale Zorggids