Normal_klas_lokaal_leerlingen_school_stoelen_tafels

In het afgelopen schooljaar volgden 70.000 basisschoolleerlingen speciaal onderwijs. Van deze groep gingen er ruim 38.000 naar het speciaal basisonderwijs. In het speciaal onderwijs krijgen kinderen meer ondersteuning dan mogelijk is in het reguliere basisonderwijs. Dit meldt de Telegraaf.

Het gaat dan om kinderen met een handicap, stoornis of langdurige ziekte, die daardoor geen regulier basisonderwijs kunnen volgen. Ze zijn bijvoorbeeld blind en/of doof, hebben een of meerdere handicaps of zijn zeer moeilijk opvoedbaar.

In totaal volgden ongeveer 1,5 miljoen kinderen afgelopen schooljaar primair onderwijs. Het gros daarvan (95 procent) gaat naar het reguliere basisonderwijs. Het een en ander blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vanaf augustus wordt passend onderwijs ingevoerd op reguliere scholen. Het is dan de bedoeling dat leerlingen met beperkingen zo veel mogelijk naar reguliere scholen gaan, tussen hun leeftijdsgenootjes, maar met extra begeleiding.

© Nationale Zorggids