Normal_14073164810031_1

(Novum) - Kyteman heeft eind deze maand een bijzondere dame in zijn publiek staan. Het optreden van de trompettist is het eerste concert voor de doof geboren Vera van Dijk. Op 25 augustus spelen Kyteman en een achttienkoppig orkest in Paradiso een speciaal voor de 19-jarige Van Dijk bewerkt nummer.

Welk nummer Kyteman op Van Dijks gehoor af gaat stemmen, wordt bepaald door heel Nederland. "Ik ben benieuwd met welke suggesties Nederland komt", zegt Kyteman in een verklaring. "Er zijn zo veel verschillende genres en tracks om uit te kiezen. Met Vera's hulp componeer ik een speciale versie van het nummer dat Nederland aandraagt, zodat het op haar gehoorkwaliteit aansluit en perfect bij haar binnenkomt."

Van Dijk werd doof geboren, maar kan dankzij een implantaat sinds twee jaar weer beperkt horen. "Ik voel me vereerd dat Kyteman en zijn orkest speciaal voor mij een nummer opnieuw gaan arrangeren", reageert Van Dijk. "Voordat ik kon horen hielp mijn broer, die op het conservatorium zit, mij altijd om muziek te beleven via de trillingen van zijn gitaar. Alsnog bleef ik nieuwsgierig naar klanken en melodieën. Dat Kyteman mij in staat stelt echt muziek te beluisteren is voor mij een droom die werkelijkheid wordt."