Logo_hoogvliegers

Ruim vijftig chronisch zieke en gehandicapte kinderen zullen op vrijdag 22 augustus een bezoek brengen aan vliegbasis Woensdrecht. De kinderen zullen een dagje meevliegen als piloot in kleine toestellen, die veelal beschikbaar zijn gesteld door beroepsvliegers. Dat meldt BN DeStem.

De Hoogvliegersdag is een initiatief van Stichting Hoogvliegers. De kinderen in de leeftijd van zes tot achttien jaar worden onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee vanuit Bergen op Zoom naar de vliegbasis begeleid. Daarnaast is er een programma op het oefenterrein van het  Brandweer Opleiding en Training Centrum met demonstraties van de brandweer, de hondensectie en de Koninklijke Marechaussee. Ook krijgen de kinderen kans om te schieten in een mobiele schietsimulator.

De Hoogvliegersdag wordt al zes jaar lang meerdere keren per jaar georganiseerd voor kinderen met een beperking of chronische ziekte. Meer dan 6.200 kinderen vlogen inmiddels mee als piloot. Meer informatie is te vinden via www.stichtinghoogvliegers.nl.

© Nationale Zorggids