Normal_samenwerking

Zorginstellingen Middin en Ipse de Bruggen zijn op zoek naar 'gezinshuisouders' voor hun nieuw op te zetten gezinshuizen. De gezinshuizen zijn een nieuwe vorm van opvang voor kinderen met een licht verstandelijke beperking (lvb). Dat meldt Middin.

De kinderen wonen nu nog in een van de woonlocaties van de zorginstellingen, waarbij zij 24 uur per dag ondersteuning krijgen van wisselende medewerkers. De nieuwe gezinshuizen komen in de regio Haaglanden en zullen de traditionele woonzorg voor zover mogelijk overnemen. De zorgorganisaties hopen hiermee geld te besparen. Het initiatief is mede een gevolg van de nieuwe Jeugdwet die vanaf 2015 van kracht zal worden. Middin en Ipse de Bruggen hopen met de gezinshuizen een innovatieve en efficiëntere manier te hebben gevonden om de dienstverlening in de zorg op peil te houden.

In een gezinshuis krijgt een kind maximaal twee volwassen gezinshuisouders in plaats van de acht  begeleiders die hen nu ondersteuning bieden. Hierdoor komt het kind in een meer stabiele gezinssituatie te wonen die ervaren kan worden als een 'thuis'.

Gezinshuisouders begeleiden drie à vier kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar in een door de organisatie beschikbaar gestelde woning. Het gaat om 24 uur per dag en 7 dagen in de week. De gezinshuisouders zijn verantwoordelijk voor de opvoeding en begeleiding van deze kinderenen krijgen hierbij ondersteuning van onder anderen een gedragswetenschapper. Ervaren begeleiders met een relevante pedagogische opleiding, die de mogelijkheid hebben om één of meerdere jongeren met (gedrags)problematiek in een gezinssituatie te begeleiden, worden verzocht op contact op te nemen via werving@middin.nl.

© Nationale Zorggids