Normal_werk_stage_praktijk

In Alkmaar heeft wethouder Elly Konijn haar handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst van vereniging PrO-Werk en scholen voor praktijk- en voortgezet speciaal onderwijs. Dankzij deze samenwerking komt er subsidie voor stage- en werkplekken voor leerlingen met een functiebeperking. Dit meldt Dichtbij.

Voor de leerlingen die door een handicap te maken hebben met functiebeperkingen is het vaak lastig om actief te worden op de arbeidsmarkt. Vaak slagen zij hier niet in zonder het krijgen van ondersteuning. De vereniging PrO-Werk (vereniging van de Alkmaarse scholen voor praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs) verkleint deze kloof naar de arbeidsmarkt door het inzetten van subsidies op bijvoorbeeld werk- en stageplekken en bij een leerwerkbedrijf.

De nieuwe subsidie van het Europees Sociaal Fonds (ESF) bedraagt tot 2020 zo'n 2,2 miljoen euro. Dertig procent hiervan is beschikbaar gesteld voor de scholen voor praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. Door intensiever samen te werken met de gemeente wordt ernaar gestreefd om zoveel mogelijk regionale partners in te zetten. 

© Nationale Zorggids