Normal_ice_bucket_challenge

Een internationale actie waarbij beroemdheden aandacht vragen voor de dodelijke ziekte ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) lijkt nu ook Nederland bereikt te hebben. Koning Willem-Alexander werd gisteren genomineerd om mee te doen aan de actie waarbij personen worden uitgedaagd om een bak ijswater over zich uit te storten of een donatie over te maken aan de stichting ALS. Dat meldt het ANP.

De ICE Bucket Challenge krijgt momenteel veel aandacht in de sociale media. Wereldwijd maken bekende en onbekende mensen een filmpje voor Facebook, Twitter of Instagram waarop te zien is hoe ze een emmer ijswater over hun hoofd gieten. Vervolgens dagen ze drie anderen uit hetzelfde te doen of anders een donatie over te maken aan de stichting ALS. Veel deelnemers kiezen overigens voor beide opties.

De koning heeft de nominatie te danken aan de 18-jarige Martijn Garritsen, beter bekend als dj Martin Garrix. 'ALS is een vreselijke ziekte en als ik door middel van een leuk filmpje bewustzijn kan creëren, doe ik dat natuurlijk graag! Hiernaast doe ik ook een donatie aan het goede doel. Uiteraard hoop ik ook dat koning Willem-Alexander op mijn nominatie ingaat', aldus Garritsen.

© Nationale Zorggids