Normal_ondernemers_zakenmensen_mensen_samenwerken_werk

Bij de Utrechtse zorgorganisatie Abrona zullen in de komende twee jaar ongeveer 150 voltijdbanen verdwijnen. De organisatie is bezig met een grootschalige reorganisatie. Dat meldt Zorgvisie.

Als gevolg van de hervormingen in de langdurende zorg voerde de organisatie begin dit jaar al wijzigingen door in de directielaag. Het aantal managers werd teruggebracht van tien naar zeven personen. Daarna volgde een intensieve selectie- en plaatsingsprocedure voor teamleiders waarvan het aantal werd teruggebracht van veertig naar zestien teamleiders, die per 1 juli zijn benoemd.

Abrona verzorgt dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in de regio Utrecht. Vanaf september gaat er een procedure van start voor de selectie en plaatsing van de overige medewerkers, die hierover deze week zijn geïnformeerd. In totaal zullen er ongeveer 150 voltijdbanen worden geschrapt, waarbij geen gedwongen ontslagen zullen vallen.

Bestuursvoorzitter Jan Duenk benadrukt dat de reorganisatie met uiterste zorgvuldigheid wordt uitgevoerd. 'We horen uit de organisatie terug dat dit goed is gelukt. Natuurlijk is er emotie bij degenen die niet zijn benoemd en ook bij degenen die afscheid moeten nemen van collega's met wie ze soms jarenlang hebben gewerkt. Maar we proberen dit met de grootste zorgvuldigheid en op mensgerichte wijze te doen, met een goed sociaal plan', aldus Duenk.

© Nationale Zorggids