Logo_download

De banen van 1000 thuiszorgmedewerkers werkzaam bij zorgorganisatie Carinova staan op de tocht. De zorgorganisatie heeft aan raadsleden van de gemeente Deventer bekend gemaakt dat ze plannen heeft 1000 van de in totaal 4000 medewerkers te ontslaan. Het gaat hierbij om huishoudelijke verzorgers 1 en 2. Dit meldt de NOS.

Zorgorganisatie Carinova biedt verpleging en verzorging aan thuiswonende zieken, gehandicapten en ouderen in Deventer en omgeving. De NOS meldt dat de zorgorganisatie de raadsleden van de gemeente vertrouwelijk heeft geïnformeerd over het voornemen om 1000 thuiszorgmedewerkers te ontslaan. Een woordvoerder van de gemeente heeft laten weten dat het om huishoudelijke verzorgers 1 en 2 gaat. Dit zijn werknemers die niet-medische taken uitvoeren, zoals het schoonmaken van het huis en het wassen van de mensen. De gemeente vindt het vervelend dat het nieuws naar buiten is gekomen voordat de betreffende medewerkers zijn geïnformeerd. 
 
Er werken zo'n 4000 mensen in de thuiszorg, de woonzorg en de huishoudelijke hulp bij Carinova. Vorig jaar werden ze genomineerd als 1 van de 50 beste grote werkgevers van Nederland.
 
© Nationale Zorggids