Logo_vgn_vereniging_gehandicaptenzorg_nederland_logo

Het boek 'Spraaktaal' van Jet Isarin is door de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) genomineerd voor de Gehandicaptenzorgprijs 2014. Het boek is bedoeld voor jongeren met een taalstoornis. 'Spraaktaal' is een van de drie kanshebbers op de prijs. Op 26 november wordt de winnaar bekend gemaakt. Dit meldt Kentalis.

Jet Isarin is onderzoeker bij Kentalis Academie, een kennisplatform voor taal en communicatie. 'Spraaktaal' is een gids en werkboek voor jongeren met een taalstoornis en hun naasten. Het boek geeft uitleg over verschillende taalstoornissen. De werkbladen in het boek biedt de jongeren handvatten voor het denken en praten over hun leven met een taalstoornis.

Met de Gehandicaptenzorgprijs wil de VGN elke twee jaar het beste onderzoek en het beste praktijkproduct belonen. Ook het project 'Ik-boekje' van het Technologiefonds en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSKG) is genomineerd. Het 'Ik-boekje' helpt zorgverleners en familieleden om mensen met een handicap beter te begrijpen.

© Nationale Zorggids