Normal_normal_psoriasis

Op 8, 9 en 10 oktober is in Amsterdam (RAI) de expositie Perspectives - Art, Inflammation and Me te zien. Kunstenaars uit veertig landen hebben hiervoor werk gemaakt waarin de ervaring wordt verbeeld van mensen die leven met de huidziekte psoriasis. Dat meldt het communicatiebureau Volle Maan.

De kunstwerken zijn tot stand gekomen uit ontmoetingen tussen mensen met psoriasis en kunstenaars, schilders en fotografen. Elk verbeelden ze een veelzeggende ervaring uit het werkende of privéleven van deze patiënten, die vaak te maken krijgen met afwijzing, schaamte en een minderwaardigheidsgevoel. Psoriasis is een ziekte die grote gevolgen kan hebben voor de kwaliteit van leven. Dat psoriasis een ernstige ziekte is, wordt onderstreept door het WHO dat onlangs met een nieuwe resolutie kwam, waarin landen worden opgeroepen om mensen met psoriasis niet onnodig te te laten lijden door trage diagnose en inadequate of ontoegankelijke behandeling.

De kunstexpositie Perspectives - Art, Inflammation and Me wordt donderdag 9 oktober 2014 om 13.15 uur officieel geopend en is voor iedereen vrij toegankelijk op 8 en 9 oktober van 10.00 tot 20.00 uur en op 10 oktober van 10.00 tot 16.00 uur in een speciaal ingerichte expositieruimte op het terrein van Strandzuid bij de RAI, Amsterdam.

© Nationale Zorggids