Logo_lopik

Voor inwoners van de gemeente Lopik is er sinds enkele maande een online marktplaats waar hulpbehoevenden en hulpaanbieders elkaar kunnen vinden. De eerste positieve berichten druppelen binnen van hulpvragen die zijn ingevuld door toereikende handen van inwoners uit de gemeente Lopik, zo meldt de gemeente in een persbericht.

Op de website worden vragen voor klusjes in huis en tuin, boodschappen, vervoer of gezelschap geplaatst en beantwoord door inwoners van Lopik. Een deelnemer schrijft: 'Ik zat onthand, dus toen heb ik een hulpvraag op Zorgvoorelkaar.com gezet. Binnen een week reageerde een enthousiaste vrouw uit Lopik. Zij komt nu iedere week schoonmaken en wil ons ook helpen met allerhande klussen, zoals boodschappen doen en verhuizen. Wij zijn daar erg mee geholpen.'

Zorgvoorelkaar.com maakt het makkelijk om elkaar te vinden en te helpen. Dit is terug te zien in jonge vrijwilligers op het platform: de helft is jonger dan 40 jaar. Meer informatie is te vinden op www.zorgvoorelkaar.com/lopik.

© Nationale Zorggids