Logo_domus_magnus

In het kader van de Dag van de Mantelzorger op 10 november stelt zorgorganisatie Domus Magnus op drie locaties een appartement beschikbaar voor zorgbehoevenden, zodat hun mantelzorgers de zorg voor even uit handen kunnen geven. Dat meldt Domus Magnus.

In Rotterdam (De Magistraat), Nijmegen (De Sterreschans) en Brummen (Landgoed Klein Engelenburg) wordt op elke locatie een appartement gratis beschikbaar gesteld in het weekend van 7 tot en met 9 november. Domus Magnus biedt degene die zorg nodig heeft een verblijf van twee nachten aan inclusief alle maaltijden, activiteiten naar gelang en zorg. Meer informatie over dit initiatief is te vinden op www.domusmagnus.com/dagvandemantelzorger.

Directeur Erwin Miedema: 'In principe worden onze zorghotel kamers ver van tevoren geboekt door mensen die bijvoorbeeld moeten herstellen na een ziekenhuisopname. Speciaal voor ‘De Dag van de Mantelzorger’ hebben we nu een heel weekend één appartement per locatie vrijgehouden voor iemand die nu zorg ontvangt van een mantelzorger. Deze stellen we kosteloos beschikbaar om zo ons steentje bij te dragen aan het vragen voor aandacht van de last die mantelzorgers dragen. Als zorgorganisatie weten we als geen ander hoe zwaar dat kan zijn en hoe fijn het kan zijn om de zorg, al is het maar voor even, uit handen te kunnen geven.'

© Nationale Zorggids