Normal_gehandicapt2

De handreikingen en richtlijnen die gebruikt worden in de gehandicaptenzorg zijn geschikt voor toetsing door het Register Zorginstituut Nederland. Er was twijfel of het gedachtegoed en de instrumenten van het Zorginstituut wel geschikt zouden zijn voor de sector. Dit is dus wel het geval, zo meldt Skipr. 

ZonMW bekeek of de handreikingen en richtlijnen van de gehandicaptenzorg door een nieuw beoordelingssysteem moesten worden getoetst of dat het huidige systeem voldeed. In haar adviesrapport 'Doorontwikkeling kwaliteitsstandaarden in de gehandicaptenzorg' stelt ZonMW dat er wel wat aanpassingen nodig zijn, maar dat er geen nieuwe beoordelingssysteem nodig is. 
 
En groep experts uit de gehandicaptensector bekeek zeven kwaliteitsstandaarden. Medicatiebeleid, gedragsproblematiek of seksueel misbruik werden beoordeeld. Het bleek dat alle zeven kwaliteitsstandaarden geschikt waren voor aanbieding aan het Register.
 
Het Register Zorginstituut Nederland maakt inzichtelijk wat patiënten, zorgaanbieders en verzekeraars goede zorg vinden rondom een zorggebied. Volgens de experts uit de gehandicaptenzorg is opname in het Register een kwaliteitsstempel. 
 
© Nationale Zorggids