Normal_brievenbus35

Staatssecretaris Van Rijn heeft tegengehouden dat zorgverzekeraars een brief stuurden naar AWBZ-cliënten. In de brief wilden de zorgverzekeraars de cliënten persoonlijk informeren over de aanstaande wijzigingen in de zorg. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) vindt het 'spijtig' dat Van Rijn het versturen van de brief op het laatste moment tegenhield. Dit meldt RTL Nieuws. 

Zorgverzekeraars Nederland schrijft aan de Tweede Kamer dat zij teleurgesteld is dat het initiatief van de zorgverzekeraars door het ministerie onderuit werd gehaald. "Goede communicatie naar mensen die daadwerkelijk te maken krijgen met de veranderingen, is in deze fase cruciaal," aldus ZN. 
 
De zorgverzekeraars besloten de handen ineen te slaan en een brief te maken die aan alle 800.000 AWBZ-cliënten gestuurd moest worden toen het ministerie van Volksgezondheid eerder dit jaar besloot af te zien van het schrijven van een eigen brief. In de brief wilden de zorgverzekeraars de AWBZ-cliënten persoonlijk informeren over de veranderingen die het kabinet in de zorg wil doorvoeren. "Eind september stonden vier brieven klaar om alle AWBZ-cliënten te informeren bij wie zij in 2015 voor hun zorg terecht kunnen (het zorgkantoor, de zorgverzekeraar, de gemeente of de gemeente en de zorgverzekeraar)." Van Rijn stak echter op het laatste moment een stokje voor de brief. Zorgverzekeraars Nederland noemt dit 'spijtig'. 
 
© Nationale Zorggids