Normal_images
Een groep van ongeveer 50.000 mensen weet nog niet wat er voor hen gaat veranderen op 1 januari. Het gaat om mensen die een persoonsgebonden budget (pgb) krijgen, aldus Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een pgb. Zorgverzekeraars Nederland meldde gisteren dat zij een brief aan deze mensen niet mochten versturen van staatssecretaris Van Rijn. Dit meldt de NOS. 
 
De verzorging en verpleging aan huis die deze groep mensen krijgt, valt nu nog onder de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Per 1 januari krijgen ze echter geen persoonsgebonden budget meer, maar wordt de hulp die ze krijgen vergoed door hun zorgverzekeraar. Volgens Per Saldo zijn 50.000 mensen met een pgb nog niet op de hoogte gebracht over deze verandering door de overheid of de zorgverzekeraars. 
 
Gisteren meldde de Nationale Zorggids al dat Zorgverzekeraars Nederland een brief aan alle 800.000 AWBZ-cliënten wilde sturen. De 50.000 mensen met een pgb vallen onder deze groep. De brief is echter niet verstuurd omdat staatssecretaris Van Rijn hier een stokje voor stak. De brieven waren te algemeen en verwarrend, aldus Van Rijn. Er werd daarom besloten de mensen te informeren via een landelijke publiekscampagne in plaats van een brief. Volgens de NOS werkt Zorgverzekeraars Nederland momenteel echter toch nog aan een brief die bestemd is voor de 50.000 pgb-ontvangers. De brief staat nog in de steigers.
 
© Nationale Zorggids