Normal_ondernemers_zakenmensen_mensen_samenwerken_werk

De Nederlandse Vereniging voor Immunologie (NVVI) organiseert op 20 november 2014 in De Balie in Amsterdam een maatschappelijk debat over een gezamenlijke aanpak van chronische aandoeningen. Volgens de NVVI kan een dergelijke aanpak bijdragen aan een effectievere behandeling van die ziekten, met grote voordelen voor patiënten en de maatschappij. Diverse betrokken partijen uit gezondheidszorg en politiek nemen deel aan het debat. Dat meldt de Nederlandse Vereniging voor Immunologie (NVVI). 

Door een vergrijzende bevolking zal het aantal patiënten met een chronische ziekte gestaag blijven toenemen, verwacht de NVVI. De immunologen zijn ervan overtuigd dat de sleutel tot kennis om chronische ziekten aan te pakken binnen bereik is. Zo heeft immunologische kennis al bijgedragen aan nieuwe, doeltreffende behandelingen voor reumatoïde artritis, psoriasis, inflammatoir darmlijden en kanker.

Door de aanwezige kennis over ziekte-overstijgende immunologische processen te bundelen wordt het bijvoorbeeld mogelijk om te sturen op vroegtijdige diagnose en op behandelingen die gezond ouder worden bevorderen. Om dit te realiseren is het nodig dat alle betrokken partijen, zoals  onderzoekers, zorgverleners, zorgverzekeraars, gezondheidsfondsen, patiëntenverenigingen, farmaceutische bedrijven, politiek en subsidiegevers hun werk op elkaar afstemmen.

Tijdens het debat op donderdag 20 november zal worden gesproken over de vraag hoe een dergelijke ketenbenadering in de Nederlandse gezondheidszorg kan worden gerealiseerd. Het debat vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur in De Balie aan het Kleine-Gartmanplantsoen 10 in Amsterdam. Aanmelden is mogelijk via www.debatchronischeziekten.nl.

© Nationale Zorggids