Normal_mantelzorg_mantelzorger_ouderen_vgz_youtube_still

Bijna 800 mantelzorgers in de gemeente Emmen krijgen eind december een mantelzorgpluim thuisgestuurd. Het college van Burgemeester en Wethouders van Emmen wil hiermee hun grote waardering laten blijken voor alle mantelzorgers in de gemeente, zo meldt de gemeente Emmen.

Alle mantelzorgers die op dit moment bekend zijn bij het Zorgloket en de Contactpunten mantelzorg Schoonebeek, Barger-Compascuum en Emmen krijgen eind december een mantelzorgpluim thuisgestuurd. Met de mantelzorgpluim kan de mantelzorger via een website een cadeau ter waarde van 50 euro uitzoeken. Dit kan een leuke belevenis zijn, een mooi product of een donatie aan een goed doel.

Door de veranderingen in de zorg wordt mantelzorg steeds belangrijker. Mantelzorgers leveren een belangrijke maatschappelijke bijdrage door langdurig en onbetaald te zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorg is intensief, zeker als iemand daarnaast bijvoorbeeld ook nog een baan heeft. De gemeente Emmen waardeert bijzonder wat mantelzorgers doen en wil hen daarom graag ondersteunen. Naast de mantelzorgpluim wordt er jaarlijks ook een 'week van de Mantelzorg' georganiseerd, waarbij mantelzorgers gratis kunnen meedoen aan allerlei activiteiten.

© Nationale Zorggids