Logo_meer_dan_handen

Vrijwilligers in Nederland verdienen alle lof. Dat zei staatssecretaris Martin van Rijn gisteravond tijdens de uitreiking van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen in Rotterdam.

'Ik ben onder de indruk van de kracht die uitgaat van de genomineerde vrijwilligers. Zij doen dit met ontzettend veel plezier en bezorgen daarmee de ander een hele goede dag. Ik kan dat alleen maar prijzen', aldus Van Rijn.

Voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn voor acht winnaars in vijf categorieën 690 inschrijvingen binnengekomen. De vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden gesteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij. De jaarlijkse prijsuitreiking vond gisteren voor de vierde keer plaats.

Het vergroten van de onderlinge betrokkenheid in de samenleving vormt samen met het verbeteren van de kwaliteit en de houdbaarheid hét motief van de hervorming van de langdurige zorg, aldus de staatssecretaris. 'Informele zorg komt altijd in aanvulling op, maar nooit in plaats van professionele zorg. Het is nooit verplicht.'

© Nationale Zorggids