Logo_logo_actiz

ActiZ en Ouderen Ombudsman hebben een speciaal Z(org)team in het leven geroepen van drie presentatrices, die op een positieve en constructieve manier in zullen gaan op onduidelijkheden en vragen die leven bij het publiek over de veranderingen in de ouderenzorg. Het Z-Team bestaat uit Marit van Bohemen, Marja Middeldorp en Jasmine Sendar. Dat meldt de brancheorganisatie voor zorgondernemers ActiZ.

In 2015 gaat er veel veranderen in de ouderenzorg. Het kabinet zal bezuinigen op de zorg en ondersteuning van ouderen en langdurig zieken, waardoor er een beroep wordt gedaan op de hulp van familie en vrienden. Bij ouderen en langdurig zieken leidt dit tot veel vragen waarop het Z-team een antwoord wil vinden.

Het Z-team zal elke maand in een aflevering aandacht besteden aan één vraagstuk. Hiervoor hebben zij vragen nodig. Mensen die tegen iets aanlopen in de zorg of zich ongerust maken over de zorg en de ondersteuning die zij krijgen, worden verzocht om contact op te nemen met het Z-team. Dit kan telefonisch op 0900-6080100 (lokaal tarief) of door een bericht achter te laten op www.ouderenombudsman.nl. Het Z-team zal op zoek gaan naar concrete antwoorden en oplossingen. De eerste afleveringen zullen vanaf januari te zien zijn.

© Nationale Zorggids