Logo_menzis_logo

Er is bijna een overeenkomst tussen zorgverzekeraar Menzis en de meeste Achterhoekse huisartsen. Dit zegt huisarts Nico Eyck die namens BV Zorg het merendeel van de Achterhoekse huisartsen vertegenwoordigt in de onderhandelingen met Menzis. De huisartsen en de zorgverzekeraar waren het niet eens over het beschikbare budget. Dit meldt de Gelderlander. 

Een maand geleden, toen Menzis de nieuwe financiering van de zorg presenteerde, leek een conflict op handen te zijn. De Achterhoekse huisartsen vinden dat het budget dat Menzis beschikbaar stelt te laag is om het werk goed uit te kunnen oefenen. Met name het budget voor de chronische zorg van bijvoorbeeld patiënten met suikerziekten, hart- en vaatziekten en COPD was ontoereikend, aldus de artsen. 
 
De huisartsen weigerden het contract met Menzis te ondertekenen, en sindsdien zijn de partijen in onderhandeling. "De tijd tot aan de jaarwisseling was te kort en beide partijen hebben daarom besloten om de onderhandelingen na 1 januari voort te zetten", aldus huisarts Nico Eyck. Volgens hem is het een kwestie van tijd voordat er een contract opgesteld is dat de goedkeuring van alle partijen draagt. 
 
© Nationale Zorggids