Logo_logo-ambiq

Een mannelijke medewerker van hulpverleningsorganisatie Ambiq uit Hengelo wordt ervan verdacht ontucht te hebben gepleegd met een 16-jarig verstandelijk gehandicapt meisje. De man functioneerde als de mentor van het meisje. De politie is een onderzoek gestart. Dit meldt de Telegraaf.

De begeleider wordt niet alleen verdacht van seksueel misbruik van het 16-jarige, in een woongroep wonende, meisje. De man zou ook een seksuele relatie met de meerderjarige zus van zijn pupil hebben gehad. Daarnaast wordt de begeleider ervan beticht dat hij zijn pupil drugs zou hebben laten smokkelen. De beide zussen zouden tijdens muziekfestivals verdovende middelen naar binnen hebben gesmokkeld. De man zou de zussen zelf ook drugs hebben gegeven.

Hulpverleningsorganisatie Ambiq heeft inmiddels een schriftelijke verklaring uitgegeven. Hierbij stelt de organisatie dat bij strafbare feiten ten allen tijde melding gemaakt wordt bij de politie en andere verantwoordelijke instanties. Daarnaast stelt de organisatie dat zij tijdens het onderzoek verder geen mededelingen doen over de zaak.

 

© Nationale Zorggids