Logo_epilepsiefonds

Op maandag 9 februari wordt in het kader van Wereld Epilepsiedag wereldwijd stilgestaan en aandacht gevraagd voor epilepsie. Voor het Epilepsiefonds een uitgelezen moment om de volledig vernieuwde website www.epilepsie.nl te lanceren. 

Epilepsie is een aandoening met een onvoorspelbaar verloop, waardoor wereldwijd zo'n 65 miljoen mensen worden getroffen. Op de nieuwe website komt onder meer het verhaal van de bekende voetballer Dirk Kuijt online te staan. Minder bekend over hem is dat hij vader is van een zoon met epilepsie. Twee jaar geleden werd duidelijk dat er iets aan de hand was met de nu zevenjarige Roan. 'Het begon heel onopvallend. Roan had momenten dat hij er soms even niet bij was. Hij ging dan wel door met wat hij aan het doen was, maar hield zijn hoofd een beetje naar beneden en was zo’n tien tot twintig seconden afwezig. De symptomen werden steeds erger en duidelijker: hij draaide met zijn ogen, ging klikken met zijn tong en als hij aan het voetballen was, bleef hij rondjes lopen. We gingen ons zorgen maken. Voor ouders is de gezondheid van je kind het allerbelangrijkste', vertelt Kuijt. Op www.epilepsie.nl is vanaf 9 februari een uitgebreidere versie van dit interview te lezen.

Naast de nieuwe website zal het Epilepsiefonds op maandag 9 februari ook de Amsterdamse Beurs openen en zal ambassadeur Miryanna van Reeden aanschuiven in het programma Koffietijd.

© Nationale Zorggids