Normal_ouderen_handen_thuiszorg_steun

In de Brabantse gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Landerd, Sint-Anthonis, Sint-Oedenrode, Oss en Veghel heeft gemiddeld 71 procent van de 2.500 cliënten van de failliete thuishulporganisatie Pantein-Vivent inmiddels een contract met een nieuwe aanbieder voor huishoudelijke hulp. In de gemeente Oss – met ruim duizend cliënten van Pantein-Vivent – is dat 73 procent. Dat meldt de gemeente Oss. 

Volgens de gemeente zijn de percentages een tussenstand. Zorgaanbieders zijn deze week nog druk bezig met sollicitatiegesprekken. De verwachting is dat dit percentage nog met tien tot vijftien procent zal stijgen. In de acht gemeenten nemen Actief Zorg, BrabantZorg, Breederzorg, Buurtzorg, Interzorg, Laverhof, TSN Thuiszorg en TZorg de cliënten over. Zij hebben een contract met deze gemeenten die sinds 2014 samenwerken in een pilot Hulp bij het huishouden.

De regiogemeenten roepen cliënten, die nog geen andere zorgaanbieder hebben benaderd, op om dit zo snel mogelijk te doen. Op 22 januari 2015 hebben cliënten van Pantein-Vivent een brief gekregen met informatie over de zorgaanbieders. Ook op de website van elke gemeente staat informatie van deze zorgaanbieders.

© Nationale Zorggids