Logo__cid_3f9b66eccc4a47c397e86902b7ac6abf_mkbpc12pc

Handjehelpen start in samenwerking met Taal doet meer in de gemeente Utrecht het project: Opgroeien met beperkingen. Kinderen in de basisschoolleeftijd die kampen met een beperking en een taalachterstand staan in het project 'Opgroeien met beperkingen' op de voorgrond. Handjehelpen hoopt verschillende gezinnen een steuntje in de rug te kunnen bieden, ook op het gebied van taal. Dit meldt Handjehelpen. 

Fatima is moeder van drie kinderen. Omdat zij de Nederlandse taal nog niet goed beheerst en veel tijd steekt in de zorg voor haar zoontje van 6 jaar met een verstandelijke beperking, heeft ze geen baan en leeft ze gedwongen op bijstandsniveau. Zij kan hierdoor haar kinderen niet altijd bieden wat ze nodig hebben. Haar zoon kan geen cadeautje kopen voor zijn vriendje en haar dochter kan niet met haar vriendinnen mee winkelen. 

‘Gewoon meedoen’ is voor een kind met een beperking soms erg moeilijk. Door dit kind te ondersteunen, geeft dit net dat extra beetje lucht, dat ervoor zorgt dat het hele gezin kan blijven draaien. Met dit project biedt een vrijwilliger van Handjehelpen dit helpende handje. Gezellig samen spelen of lekker de stad in zorgt ervoor dat de ouders de andere kinderen in het gezin of zichzelf net iets meer aandacht kunnen geven. Een vrijwilliger van Taal doet meer richt zich op het coachen van de ouders op het gebied van taal. Deze geeft ook adviezen hoe de taalvaardigheid van het kind verhoogd kan worden.
 
Handjehelpen zoekt naar betrouwbare en leuke vrijwilligers die graag willen helpen om de kansen van deze gezinnen te vergroten. Meer informatie of aanmelden kan via Ward Verbeek: wverbeek@handjehelpen.nl of 030-2632963
 
© Nationale Zorggids