Normal_verstandelijke_gehandicapt_kind__down_handicap__isabella_2420

Syriëgangster Hasna A. (24) uit Hengelo heeft vermoedelijk haar vierjarige ernstig verstandelijk gehandicapte zoon meegenomen. Het gehandicapte jongetje kan volgens zijn opa niet praten en maakt gebruikt van plaatjes om duidelijk te maken wat hij wil. In Syrië is de zorg die hij nodig heeft niet mogelijk. Dat meldt De Telegraaf.

Het jongetje ging naar speciale opvang in Nederland, maar in de ochtend van 17 februari is moeder Hasna met haar zoontje vertrokken. Sindsdien heeft Said, de opa van het jongetje en de vader van Hasna, niets meer van beiden vernomen. De jongen kampt met ernstige gedragsstoornissen. Volgens Said at hij letterlijk stukken behang van de muur, plastic folie van de ramen en het schuim uit de kapotte zitbank.

Gemeente en politie hebben geprobeerd om moeder Hasna tegen te houden. Ze werd uitgenodigd voor een gesprek op het politiebureau, nadat er tips waren binnengekomen dat zij naar Syrië wilde afreizen. Hasna heeft tot haar achttiende in jeugdinstellingen onder toezicht gestaan van jeugdzorg. Zij woonde samen met haar vader en zoontje in een extreem vervuild huis in Hengelo. Volgens De Telegraaf is de chaos in de woning onbeschrijflijk, waar nu alleen Said nog woont.

Hasna heeft tegen haar vriendinnen via een whatsapp-groepsgesprek bevestigd dat ze naar Syrië is vertrokken.

© Nationale Zorggids