Normal_tcg

Zorg voor Beter heeft een set inspiratiekaarten ontwikkeld die het mentaal welbevinden in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg bespreekbaar moeten maken. Met de nieuwe set Inspiratiekaarten Welbevinden kunnen zorgmedewerkers op een laagdrempelige en creatieve manier met cliënten en familie in gesprek gaan over levensthema's. Dit meldt Zorg voor Beter.  

Op de kaarten staan foto's, die ingezonden werden voor de fotowedstrijd mentaal welbevinden op Zorgvoorbeter.nl. Zorgmedewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers stuurden meer dan 500 foto's in. Daaruit koos de jury de meest aansprekende foto's voor de thema's Vreugde, Verdriet, Verhaal en Verbondenheid.
 
De kaarten moeten zorgmedewerkers en vrijwilligers helpen om het gesprek aan te gaan met cliënten en hun naasten over het mentaal welbevinden. Daarnaast stelt Zorg voor Beter ook dat door middel van de kaarten er meer bewustzijn bij de vrijwilligers en zorgmedewerkers komt voor het welbevinden en het bespreekbaar maken van mentaal welbevinden. In zorg en welzijn gaat het altijd om het werken met mensen en om de manier waarop contact gemaakt wordt met deze mensen, aldus een zorgverlener. "Door de bezuinigingen wordt het moeilijker om te zoeken naar aansluiting bij de belevingswereld van de mensen waar we voor zorgen." De kaarten moeten zorgmedewerkers dus gaan helpen om toch aansluiting met de belevingswereld te verzorgen.
 
© Nationale Zorggids