Normal_mont_ventoux

Burgemeester Marco Out van Assen fietst vandaag drie keer de Mont Ventoux op. Dit doet hij in de strijd tegen de dodelijke spierziekte ALS. Dat meldt RTV Drenthe.

De burgemeester stond vanochtend al om kwart voor vier op en om vijf uur stond hij al in de startblokken om aan zijn eerste klim te gaan beginnen. Out maakte deel van het team dat fietst voor Henk Lunsing. Hij lijdt aan PLS, een mildere vorm van ALS.

"Ik werd door Henk uitgedaagd om mee te doen aan de IceBucketChallenge. Een bak ijswater over mijn hoofd gooien in de strijd tegen ALS? Het leek me een beter idee om de Mont Ventoux te beklimmen en zo aandacht te vragen voor de ziekte”, zegt Out.

Lunsing gaat op een speciale ligfiets naar boven. Door het slechte weer mislukten eerdere pogingen, maar dat weerhoudt hem er niet van om vandaag weer een poging te wagen. Naast Lunsing en de burgemeester fietst ook ALS-patiënt Martijn Doldersum naar boven. De Drent, die een aantal jaar geleden nog in de Topklasse (derde niveau van Nederland) voetbalde bij WKE uit Emmen, gaat ondanks dat hij steeds slechter te been is proberen om de top te halen. 

© Nationale Zorggids