Normal_handen_reuma__still_

Reumacentrum Twente, onderdeel van Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede, boekt goede resultaten. Dit is gebleken tijdens het jaarlijkse Europese Reumatologie congres (EULAR) in Rome. Bijna 80 procent van de patiënten met reumatoïde artritis heeft na zes maanden geen klachten of verschijnselen van de ziekte meer. Dit meldt het MST. 

Het zogenoemde remissiepercentage is bijzonder hoog bij het Reumacentrum Twente. Op het congres bleek namelijk dat toonaangevende internationale reumacentra momenteel een remissie van 60 procent halen.
 
Bij de behandeling in het reumacentrum wordt gebruik gemaakt van regulier ter beschikking staande medicatie. Toch zijn de resultaten wezenlijk beter dan gemiddeld. In 2006 is Reumacentrum Twente met het verbeterproject "remissie inductie" begonnen. Bij aanvang van het project bedroeg het remissie percentage nog slechts 35 procent. Bij de tussentijdse evaluatie in 2010 was het remissie percentage al gestegen naar 60 procent en bij de laatste evaluatie bedroeg het remissie percentage dus 80 procent. Het project "remissie inductie" werd uitgevoerd door MST Reumacentrum Twente in samenwerking met de Universiteit Twente.
 
© Nationale Zorggids