Logo_nederlandse_stichting_gehandicapte_kind_logo_nsgk
De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) gaat jongeren met een handicap een handje helpen. Jongeren met een beperking kunnen namelijk gebruik maken van een coach. Voor de jongeren is het soms extra lastig om te ontdekken wat ze willen en wat ze kunnen. Daarom zijn er nu de NSGK Jongerencoaches. Jongeren met een beperking tussen de 12 en 25 jaar die hulp willen om het maximale uit je eigen toekomst te halen, kunnen zich aanmelden, zo meldt NSGK. 
Als iemand zich aanmeldt bij de NSGK Jongerencoach wordt een coach gezocht die in de buurt woont. De jongere en de coach maken kennis en als het klikt, volgt een nieuwe afspraak waarin ze bespreken hoe de samenwerking eruit zal gaan zien. De wensen en mogelijkheden van de jongere staan daarbij centraal. Daarna gaan ze aan de slag. Ze doen dat volgens de methode Persoonlijke Toekomstplanning; een positieve manier die helpt om meer inzicht te krijgen in vragen als: Wie ben ik? Wat wil ik? Hoe organiseer ik dat? En wie kan mij daarbij helpen? 
 
De dertig NSGK Jongerencoaches zijn betrokken vrijwilligers die een training hebben gevolgd in het maken van een persoonlijk toekomstplan. Er zijn coaches in heel Nederland. 
 
Volwassen worden gebeurt met vallen en opstaan. Risico's nemen, succes hebben en mislukken: het helpt om te ontdekken wat we willen en kunnen. Maar met een handicap of chronische ziekte werkt dat vaak anders. Jongeren met een beperking botsen in hun groei naar volwassenheid geregeld tegen het harde plafond van overbescherming, voorgekookte oplossingen en lage verwachtingen. Dat belemmert hen om uit te groeien tot de persoon die zij werkelijk zijn. Met het project NSGK Jongerencoach krijgen jongeren met een beperking tussen circa 12 en 25 jaar de kans om hun ambities te ontdekken en waar te maken. Aanmelden kan via www.nsgk.nl/jongerencoach.
 
© Nationale Zorggids