Normal_euro_geld_betalen__7_

De mantelzorgboete gaat niet door. Hier gaat minister Dijsselbloem (Financiën) van uit, zo liet hij weten op de PvdA Ledenraad. "Ik mag het eigenlijk niet zeggen, want het staat nog in de begroting, maar ik denk dat de mantelzorgboete er niet zal komen". Dit meldt de NOS. 

AOW'ers die gaan samenwonen met hun kinderen moesten de 'mantelzorgboete' gaan betalen; ze zouden een wat lager AOW-pensioen krijgen omdat ze de kosten van levensonderhoud kunnen delen. De bedoeling was om deze kostendelersnorm in de Algemene Ouderdomswet (AOW) per 1 juli 2016 in te voeren, maar eerder werd al besloten dat deze ingaat op 1 januari 2018. Minister Dijsselbloem denkt echter dat de boete niet meer doorgaat. 
 
De minister wees er namelijk op dat de kabinetsperiode in 2018 voorbij is. De regeling zou dan van kracht worden. PvdA-leider Samsom ziet de boete ook liever gaan dan komen. Wat hem betreft komt van uitstel afstel. Als de maatregel bij de volgende verkiezingen een punt is, zal de PvdA tegenstemmen, zo liet Samsom weten. 
 
© Nationale Zorggids