Normal_wallen_prostitutie

Zeker 76 meisjes met een verstandelijke beperking zijn de afgelopen twee jaar geronseld voor prostitutie, terwijl ze in een instelling wonen die hen juist bescherming moest bieden. Ook zijn er minderjarige meisjes geronseld. Dit blijkt uit onderzoek van het EO-programma Dit is De dag Onderzoek, meldt RTL Nieuws. 

Deze zwakbegaafde meisjes wonen in instellingen voor jongeren met een laag IQ. "Ik moest seks hebben met andere mensen", zegt Loes, één van de slachtoffers. "Ik had acht klanten per dag." Het onderzoek is uitgevoerd onder advocaten die de slachtoffers bijstaan.

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) beweert dat het ronselen van zwakbegaafde meisjes voor prostitutie in veel instellingen voorkomt. “Over de afgelopen jaren horen we steeds meer signalen van onze leden dat ze te maken hebben met meisjes die slachtoffer zijn geworden", zegt Jan van Hoek van de VGN. "En dat er dus meisjes zijn die vanuit hun kwetsbaarheid in contact komen met jongens die ze in willen zetten in de prostitutie." 

© Nationale Zorggids