Normal_cao

De onderhandelingen voor een nieuwe CAO Gehandicaptenzorg zijn nog in volle gang. Hoewel de partijen al op enkele punten overeenstemming hebben bereikt, liggen er ook nog 'stevige dilemma's' op tafel. Daarom zijn de onderhandelingen complex. Dat meldt de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). 

Het gaat in de gesprekken onder andere nog om de transitievergoeding, onregelmatigheidstoeslag en flexibiliteit, terwijl de loonruimte beperkt is. Van alle betrokken partijen vragen de onderhandelingen veel expertise en flexibiliteit. De VGN laat weten het positief te vinden dat er nog steeds gezamenlijk naar een oplossing wordt gezocht, zodat er een nieuwe CAO Gehandicaptenzorg ontstaat.

De organisaties zijn het er al over eens dat vast personeel flexibeler inzetbaar wordt. Op die manier willen de partijen het gebruik van tijdelijke contracten en nul-urencontracten verminderen. Ook op het gebied van duurzame inzetbaarheid van werknemers en flexibiliteit zijn de partijen het grotendeels eens. Op het gebied van geld – onder andere de onregelmatigheidstoeslag – zijn ze het echter nog niet eens.

De onderhandelingen voor een nieuwe cao lopen al sinds maart 2015. 

© Nationale Zorggids