Normal_doof_gebarentaal_speciaal_onderwijs

Het eerste nummer van het wetenschappelijke tijdschrijft Journal of Deafblind Studies on Communication is gepubliceerd. Daarmee is het eerste wetenschappelijke tijdschrift over doofblindheid een feit. De aanleiding voor het opzetten van het tijdschrift is dat er vanuit het werkveld veel vragen komen naar onderzoek. Dit meldt de Rijksuniversiteit Groningen.

Het initiatief komt van Marleen Janssen van de Rijksuniversiteit Groningen. Het tijdschrift richt zich op studenten en professionals. Het tijdschrift wordt uitgegeven als open access tijdschrift; iedereen kan dus de laatste wetenschappelijke bevindingen op het gebied van doofblindheid gratis inzien. 

Het tijdschrift is samen met de DBI Working Group on Communication, een expert-groep van de internationale wereldorganisatie op het gebied van doofblindheid, samengesteld. Zowel theoretische artikelen, evidence based methoden en good practices zijn in het tijdschrift te vinden.
 
Er is gekozen voor open access zodat de kennis wereldwijd vrij toegankelijk is voor iedereen. Het tijdschrift heeft masterlevel niveau waardoor het ook toegankelijk is voor de praktijk en voor wetenschappers uit andere vakgebieden die zich bezighouden met onderzoek van complexe communicatie bij mensen met een communicatieve beperking. 
 
© Nationale Zorggids