Normal_hond
Tien extra pups kunnen nog dit jaar aan hun opleiding bij Hulphond Nederland beginnen. Zij worden na hun training ingezet als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie, posttraumatische stressstoornis (PTSS) of psychische problemen. Samen helpen ze straks kinderen of volwassenen én hun omgeving aan een betere kwaliteit van leven. 
Rudolph Strickwold, directeur Marketing en Commercie van Hulphond Nederland: "Wij zijn zeer blij met deze prachtige donatie. Met de sponsoring van deze tien extra pups kunnen we straks nog meer mensen en hun families met een zorgvraag helpen."
 
Hulphond Nederland reikt mensen met een fysieke beperking of geestelijke zorgvraag de helpende hand: de inzet van hulphonden voorkomt namelijk isolement en biedt nieuw perspectief. De stichting heeft ruim dertig jaar ervaring in het opleiden van hulphonden als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren met gedrags- of psychische problemen, ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD of autisme en (licht) verstandelijke beperkingen blijken gebaat bij de inzet van hulphonden. De hulphonden worden met respect voor het welzijn van de hond zo breed mogelijk opgeleid door deskundige trainers. Zij zijn in staat de hulphond tot zeventig verschillende vaardigheden aan te leren. 
 
© Nationale Zorggids