Normal_geld_briefjes_munten__-c_-euro_coins_and_banknotes

Ongeveer tien weken geleden mocht Ruben de Sain uit Nijmegen van zijn revalidatiecentrum een robotskelet uitproberen dat ervoor zorgde dat hij weer kon lopen. Deze week moet hij het zogenoemde exoskelet weer inleveren. Via crowdfunding hoopt Ruben het skelet van 85.000 euro zelf aan te kunnen schaffen. Inmiddels heeft hij al 74.00 euro binnengehaald. Dit meldt de Omroep Gelderland.

De afgelopen tien weken kon dwarslaesiepatiënt De Sain voelen hoe het was om rechtop te staan dankzij het exoskelet. Hij mocht het skelet de afgelopen weken ook thuis uitproberen. De testperiode is nu voorbij en het skelet moet hij weer inleveren. Daarom startte De Sain een crowdfundingactie. “Door dat pak kan ik mij verplaatsen zonder rolstoel, heb ik minder last van mijn rug en voel ik mezelf fitter. Als je altijd moet zitten en je kunt je ineens staand voortbewegen, dan is dat heel prettig”, zegt De Sain.

Inmiddels hebben meer dan vierduizend mensen gedoneerd en heeft De Sain al 74.000 euro opgehaald met de actie. De Sain is overdonderd door alle donaties. “We zijn nu ook zover dat dit eigenlijk niet meer mag misgaan.”

©Nationale Zorggids