Normal_hond

Wereldrestaurant Atlantis weigerde een bezoeker met een hulphond. De vrouw heeft een aangeboren handicap en is daardoor afhankelijk van het dier, maar het restaurant wilde de hond niet binnen hebben omdat het bang is voor vlooien. Dat meldt de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (ANGO). 

Gwen Vermeij zit in een rolstoel en is voor alledaagse dingen afhankelijk van zijn hond Sjakie. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het openen van een deur of het aangeven van kledingstukken. “Bij de reservering werd ik allervriendelijkst te woord gestaan, tot ik meldde dat er een hulphond mee zou komen. Toen kreeg ik te horen dat dit niet mogelijk was”, zegt Vermeij.

De hulpbehoevende liet het er vervolgens niet bij zitten en schakelde de Stichting Gebruikers Assistentiehonden in. Het incident haalde vervolgens de media. Nadat er veel ophef ontstond heeft Atlantis uiteindelijk een reactie gestuurd naar de stichting. “Wij hebben tapijt in ons restaurant. Als er vlooien worden geconstateerd, moeten we het restaurant een week sluiten om het te verwijderen. Dat risico kunnen we niet nemen.”

© Nationale Zorggids