Normal_hond_huisdier

De 33-jarige Nienke Leeman zit in een rolstoel en heeft een hulphond. Aankomend voorjaar gaat zij het Pieterpad van Zuid-Limburg naar Groningen afleggen om geld in te zamelen voor de CLiCk hulphondenschool. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. 

De tocht van ruim vijfhonderd kilometer zal Nienke in haar rolstoel met haar hulphond doen. Ze verwacht hier drie weken mee bezig te zijn. Nienke legt tijdens haar training dagelijks 25 kilometer af, de afstand die ze per dag moet overbruggen op het Pieterpad. Haar hulphond Regido die haar bijstaat tijdens de training en tocht heeft ze lichamelijk laten onderzoeken. Het geld zamelt ze in voor hulphondenschool CliCK. Hier worden honden getraind en leren baas en hond een team te vormen. De opleiding kan niet door iedereen betaald worden.

Sinds haar twaalfde heeft Nienke een spierzenuwaandoening, hierdoor moet ze in een rolstoel zitten. De aandoening beperkt haar energieverbruik, daardoor legt ze de focus op wat ze nog wel kan. Het Pieterpad afleggen is daar onderdeel van. Nienke wil vijfduizend euro inzamelen en hoopt donaties te ontvangen. Via social media houdt ze iedereen op de hoogte en tijdens de toch wil ze activiteiten en demonstraties organiseren. “Om de aandacht te vestigen. Want elke euro is er weer één”, aldus Nienke. 

©Nationale Zorggids