Logo_koninklijke_kentalis_logo

Onder dove en slechthorende kinderen is al veel onderzoek gedaan naar lezen. Relatief onbekend is hoe dat bij volwassen doven en slechthorenden gaat. Kentalis vraagt zich af hoe zij lezen, wat zij lezen en wat ze graag meer zouden willen lezen. Met een groot leesonderzoek wil de organisatie in kaart brengen hoe volwassen doven en slechthorenden lezen en wat hun wensen zijn. Dat meldt Kentalis.

De organisatie is samen met Dovenschap en GGMD op zoek naar mensen die ouder zijn dan 30 jaar en doof of slechthorend zijn geboren of dat voor hun vierde levensjaar zijn geworden. Ze dienen vanaf groep 3 van de basisschool in Nederland op school te hebben gezeten en Nederlands of de Nederlandse Gebarentaal is de belangrijkste taal.

Kentalis gaat interviews afnemen met de deelnemers om te achterhalen wat ze leuk en niet leuk vinden aan lezen. Daarnaast krijgen ze enkele leesopdrachten. Het onderzoek duurt zo'n twee uur, locatie is in overleg te bepalen. Iedere deelnemer ontvangt als bedankt een tegoedbon van bol.com ter waarde van 15 euro. Voor meer informatie of deelname kan per mail contact opgenomen worden met: lezen@dovenschap.nl of lezen@ggmd.nl. 

©Nationale Zorggids