Normal_pgb

Per 30 april dreigen ruim 20.000 mensen hun pgb-budget te verliezen. De gemeente had de toekenningsberichten (tkb's) voor 1 april naar de Sociale Verzekeringsbank (SVB) moeten sturen, maar dat is niet in alle gevallen tijdig gebeurd. Dit meldt Zorgvisie. 

Aan het einde van 2015 werd een deel van de pgb-budgetten verlengd tot 1 mei van dit jaar. De beschikking van deze verlegging is nu afgelopen, waardoor gemeenten opnieuw de toekenningsberichten naar de SVB moet versturen. Op de website van Ketenbureau PGB is te zien waar dat nog niet gebeurd is. Het kan ook zo zijn dat mensen op dit moment geen recht meer hebben op een persoonsgebonden budget.

Waarom de berichten vertraging hebben opgelopen is niet duidelijk. “Het is niet fair om alleen naar de gemeente te wijzen. Het kan ook zijn dat er ergens in de toekenning iets niet goed gaat”, zegt Mariska Briët, woordvoerder van belangenvereniging Per Saldo. De vereniging zal de kwestie in de gaten blijven houden. Briët adviseert cliënten om contact op te nemen met de gemeente om te achterhalen wat de situatie voor die persoon inhoudt.

© Nationale Zorggids