Normal_normal_rolstoel_hand_ouderen_bejaarden

Chantal Beurskens heeft de ziekte HME-MO en wekedelenreuma, daardoor zit zij in een rolstoel. Om haar leven 'normaler' te maken is ze een crowfundingsactie gestart voor een rolstoelbusje. Deze bus moet er voor zorgen dat ze weer mobieler wordt en meer met haar gezin op pad kan of vriendinnen kan bezoeken. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

Op dit moment zijn haar mogelijkheden voor financiële ondersteuning beperkt. Bij diverse instanties en fondsen kan ze niet rekenen op steun. Met de crowdfundingsactie wil ze 15.000 euro bij elkaar krijgen voor een rolstoelbus. De Brabantse Chantal heeft een jaar in een revalidatiecentrum gewoond om zo weer mobieler te worden, maar dat is niet gelukt. Nu ze weer bij haar gezin woont, wil ze er ook voor hen zijn. “Gewoon is een woord dat je zo vaak gebruikt, maar mijn hele leven is alles behalve gewoon. Iedereen gaat bijvoorbeeld zonder na te denken naar het toilet, maar mij kost dat zoveel energie dat ik er wel over na moet denken”, zegt Chantal.

Met haar huidige elektrische rolstoel is het geen probleem om naar de supermarkt of fysiotherapeut te gaan, maar in de gezinsauto past geen rolstoel, dus verder komt Chantal niet. Ze heeft een rijbewijs en mag ook rijden. “De gemeente en overheid hameren er zo op dat gehandicapten moeten meedoen in de maatschappij. Dat wil ik ook, maar dat wordt onmogelijk gemaakt.” Er is geen geld voor dergelijke hulpmiddelen. En ook de gemeente, zorgverzekering of het failliete Ango-fonds kunnen niet (meer) helpen. Ondanks dat ze beperkt is, ziet ze mogelijkheden en wil ze niet opgeven. Want ondanks haar handicap wil ze zo 'normaal' mogelijk zijn. 

©Nationale Zorggids