Normal_geld__handboeien__fraude

Nieuwegeinse slachtoffers van pgb-fraude hoeven van het Zilveren Kruis zorgkantoor hun persoonsgebonden budget (pgb) niet terug te betalen. Zilveren Kruis beoordeelde landelijk 185 dossiers van pgb-houders, 46 inwoners van Nieuwegein worden schadeloos gesteld. De frauderende zorgaanbieders hebben misbruik gemaakt van de cliënten zonder dat zij daarvan op de hoogte waren. Dat meldt Nieuwegein TV. 

Zorgaanbieder Me-Care verdiende geld aan cliënten zonder dat het voldoende zorg verleende. Voor verslaafden en probleemjongeren in Nieuwegeinse huurpanden werd pgb's aangevraagd. Het zorggeld ter waarde van ruim twee miljoen euro is naar alle waarschijnlijkheid niet aan zorg besteed. Me-Care bestaat inmiddels niet meer. De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in deze zaak.

Eind vorig jaar nam de Tweede Kamer een motie aan om de pgb-houders te verlossen van hun verantwoordelijkheid van fraude. Hier is Zilveren Kruis het ook mee eens en probeert daarom het geld van alle frauderende zorgaanbieders terug te vorderen. 

©Nationale Zorggids