Normal_toetsenbord_internet_pc

Om cliënten met een beperking bekend te maken met het internet heeft gehandicaptenzorginstelling Philadelphia een online pakket ontwikkeld. Samen kunnen de cliënten met hun begeleiders leren hoe het internet precies werkt. Het pakket heet 'Philadelphia online' en bevat negen voorlichtingsfilmpjes, een e-learning course voor begeleiders en een spel voor beiden. Dat meldt Kennisplein Gehandicaptensector. 

Met het gebruik van internet en de populaire social media kunnen mensen met een beperking meer de regie nemen over hun eigen leven. Door online te zijn worden ze zelfstandiger en ontdekken ze wat hun interesses zijn. Daarom vindt Philadelphia het belangrijk dat cliënten weten wat ze online allemaal kunnen doen en heeft het een pakket ontwikkeld voor cliënten en hun begeleiders.

De video's in het pakket en het spel gaan over actuele onderwerpen op het internet. Zo wordt er aandacht besteed aan online winkelen en bijvoorbeeld het gebruik van webcams. De zorgorganisatie benadrukt dat het om bewustwording gaat. De begeleiders van de organisatie worden erbij betrokken omdat Philadelphia het belangrijk vindt dat zij zich verdiepen in de online beleving van hun cliënt.

©Nationale Zorggids