Normal_thee__groene_thee

Groene thee-extract lijkt het leervermogen van mensen met het syndroom van Down positief te beïnvloeden, zo blijkt uit onderzoek van Spaanse wetenschappers. De groene thee zorgt ervoor dat mensen met het downsyndroom patronen en woorden beter onthouden. Een eveneens positieve uitkomst is dat het effect blijvend lijkt te zijn. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De onderzoekers liet twee groepen met het syndroom van Down hetzelfde lesprogramma volgen. Eén groep kreeg gedurende de lessen groene-thee extract en de andere groep kreeg een placebo. Vooral woorden en patronen bleven beter hangen bij de groep die groene thee dronk, zo bleek uit de drie toetsmomenten in het programma. Het concentraat moet niet gezien worden als geneesmiddel, maar slechts als een ondersteundend middel in het leerpoces, benadrukken de Spaanse onderzoekers.

Diverse Europese experts zijn blij met de uitkomsten. Zo noemt Marie-Claude Potier, Down-specialiste van het ICM in Parijs, het onderzoek een stap in de goede richting. Wel moet er nog aanvullend onderzoek gedaan worden naar de veiligheid en effectiviteit van het groene thee-extract.De onderzoekers liet twee groepen met het syndroom van Down hetzelfde lesprogramma volgen. 

©Nationale Zorggids